Казањ: Оптужени за напад на школу признао кривицу

КАЗАЊ: Илназ Гаљавијев, оптужен за напад на школу у руском граду Казању, изјаснио се да је крив, јавио је дописник Тасс-а из суднице.
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

"Признао је кривицу за злочин за који се терети", рекао је тужилац.

Гаљавијев, иначе бивши ученик, у уторак је у школи у Казању отворио ватру у убио девет, а ранио 23 особе

Фото: Танјуг (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Сахрањене жртве пуцњаве у Казању

Рођаци и пријатељи настрадалих у пуцњави у школи у руском граду Казањус, плакали су и грлили се током данашње сахране деветоро убијених.

Биланс стравичног напада је седморо убијених ученика и двоје запослених и 23 рањених који су хоспитализовани, у претежно муслиманској републици Татарстан, у којој је због овог крвавог злочина проглашен Дан жалости, преноси АП.

Бокори цвећа су на импровизованом спомен-обележју испред школе бр. 175 у граду Казању, 700 километара источно од Москве, где је наоружани нападач у уторак пуцао и натерао у бег ученике који су покушавали да напусте школу, неки од њих скачући кроз прозоре са виших спратова школске зграде.

Истражитељи нису установили мотив злочина и зашто је ухапшени нападач, 19. годишњи Илназ Галијавиев, извео смртоносни напад на своју бившу школу.

Он је оптужен за убиство и данас се појавио пред судом где му је одређен двомесечни протвор у истражном затвору.

Руски званичници су раније потврдили да је рекли да је Галијавиев има уредну дозволу за ношење ватреног оружја.

Председник Русије Владимир Путин наложио је шефу Националне гарде да ревидира прописе о поседовању и ношењу оружја за цивиле.

Независни медији су подсетили да никакве мере за пооштравање контроле за поседовање оружја нису примењене, иако је Путин дао сличан налог пре три године након што је 21 особа погинула у пуцњави у једној школи на Криму.

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести