Кина: Отворено више од 66 милиона радних места за пет година

ПЕКИНГ: У кинеским урбаним срединама је отворено више од 66 милиона радних места у протеклих пет година, а кинески званичници најављују наставак отварања нових радних места и промовисање предузетништва у овој години.
peking
Фото: pixabay.com

Кина мора да креира радна места за 9,7 милиона лица која су регистрована као незапослена и за 8,2 милиона нових дипломаца, као и за раднике погођене отпуштањима у оквиру смањења вишка индустријских капацитета, изјавила је портпаролка кинеске Националне комисије за развој и реформе (НДРЦ) Менг Веј, а преноси агенција Ројтерс.

Стопа незапослености у урбаним кинеским срединама пала је на 3,9 одсто прошле године, упркос споријем привредном расту и мерама владе за смањење вишка индустријских капацитета.

Имплементираћемо стратегију према којој ће запошљавање бити на првом месту и проактивније политике запошљавања", изјавила је Менг на конференцији за новинаре, и додала да је заштита радних места од кључног значаја за стабилну политику раста кинеске привреде.

НДРЦ ће, такође, побољшати мере за пружање подршке расту приватних компанија, угледајући се на примере успешности таквих мера широм света, додала је она.

EUR/RSD 117.9464
Најновије вести