Кремљ: Технолошки све спремно за покретање Северног тока 2

МОСКВА: Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да је технолошки све спремно за покретање гасовода „Северни ток 2“, али је додао да не треба нагађати о датуму покретања пројекта јер то зависи од тога када ће немачки регулатор издати сертификацију.
kremlj
Фото: pixabay.com

Нагађање о датуму сада је незахвалан посао и не бисмо желели то да радимо. Нико не може и не би требало да се меша у рад регулатора. Компанија испуњава све бирократске формалности како би се реализовала та процедура сертификације, а онда само треба чекати да се то деси, поручио је Песков.

Технолошки је све спремно. Даље све зависи од испуњавања формалности повезаних са сертификацијом, додао је, одговарајући на питање када могу почети испоруке гаса преко „Северног тока 2“, преноси Спутњик.

Такође је још једном поновио да је „Гаспром“ испоручивао и испоручује Европи тачно онолико гаса колико од њега траже у оквиру услова које предвиђају уговори.

Немачки регулатор, Федерална агенција за мреже, обуставио је сертификацију компаније „Норд стрим 2 АГ“, као независног оператора гасовода „Северни ток 2“.

Процес ће бити настављен када „Норд стрим 2 АГ“ формира немачку филијалу која ће се поново пријавити за сертификацију.

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести