Кривокапић: Док сам премијер у Владу могу само експерти

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Здравко Кривокапић изјавио је данас да остаје при ставу да једино експертска влада Црној Гори може донети добро и поновио да у његовој влади неће бити "никог осим експерата".
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Шта то значи? Ако постоји неко место које може природно да буде упражњено, онда је природно да треба ући неки експерт, али не никако као што ја ослушкујем одређени политичари", истакао је Кривокапић у интервјуу ТВ Вијести.

На питање да ли то значи да неће бити ни Демократски фронт (ДФ) ни други политичари у његовом тиму, Кривокапић је рекао: "У Влади у којој сам ја премијер неће бити нико осим експерата", преноси портал Вијести.

Упитан да ли планира кадровска освежења реконструкцију Владе или можда инфраструктуру, што би значило увођење још министарстава, Кривокапић је рекао да то захтева административни пут који није тако једноставан и који траје.

"Пошто Црна Гора нема времена за губљење, мислим да је овај тренутак са 12 министарстава, а то смо добро тестирали приликом боравка у Словенији која има 14 министарстава, да је то мера Црне Горе", рекао је.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести