Кривокапић: ДПС и УРА планирају бојкот ванредне седнице

ПОДГОРИЦА: Више је него очигледно да ће нова заједничка активност коалиције ДПС-УРА бити удружени бојкот ванредне седнице Скупштине, коју је иницирала Влада, а на којој ће се расправљати о два изразито важна институционална питања, саопштено је данас из Кабинета председника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Синоћњи телевизијски наступ Дритана Абазовића и поруке коју је твитовао у четвртак одлазећи градоначелник Подгорице Иван Вуковић, да се о иницијативи Владе за скраћење мандата Скупштини не може расправљати уколико на заказаној седници не присуствује барем 41 посланик, сведоче да нови коалициони партнери нису заинтересовани за институционално деловање, већ искључиво за сопствене закулисне договоре, као што је идеја о новој, антиуставној мањинској влади", саопштено је из Кабинета Кривокапића.

Из Кабинета премијера су, преноси РТЦГ, казали да у потпуности разумеју поруке међународних партнера да проблеме треба решавати унутар институција, али, како су навели, синхронизоване најаве Ивана Вуковића и Дритана Абазовића о онемогућавању кворума, односно бојкоту седнице, доводе до незаобилазне блокаде Скупштине већ при првој ванредној иницијативи.

"Додатно, када је централна институција блокирана, она није у могућности да обавља надлежности утврђене Уставом, па се стога управо од стране коалиције ДПС-УРА намећу ванинституционална решења. На сву срећу, Устав Црне Горе препознаје грађанина као носиоца суверенитета и заштитника изборне воље", поручује се у саопштењу из Кабинета премијера Кривокапића.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести