Кривокапић: Ђукановићев ДПС је изгубио изборе у Никшићу

ПОДГОРИЦА: Избори у Никшићу показали су да су демократски и да су грађани одлучили на основу слободне воље, изјавио је премијер Здравко Кривокапић, који сматра да је ДПС Мила Ђукаовића остварила лош резултат.
Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić  Foto: Tanjug/video
Фото: Здравко Кривокапић Фото: Танјуг/видео

Кривокапић каже да су резултати избора у Никшићу неспорна чињеница "да је ДПС изгубио власт у Никшићу".

ДПС је покушао да сачува своје бирачко тело, међутим није се то десило и резултат који је остварен ипак није прихватљив код било којег аналитичара. Јер када држите све полуге града, онда држите предност у односу на противнике. А они су то имали, имали су ресурсе и на крају је та снага ни већа ни мања од 40 одсто. То је пренадуван балон, јер у нормалним условима не би имали ни 30 одсто, рекао је Кривокапић за Н1 тв.

На питање да ли сматра да се нека од партија у власти може приклонити ДПС-у, Кривокапић тврди да нико у Црној Гори не би смео да направи тај потез.

Не зато што би он био политички мртав него зато што народ не би дозволио да се дешавају такве политичке корупције и маневри, навео је црногорски премијер.

О критикама његовим коалиционих партнера, Кривокапић каже да могу да га критикују колико хоће.

Врло често је та критика недобронамерна и са полуистинама. Када се десило у историји било које државе да се тако нешто исказује према премијару за кога сте гласали. Уместо да се то заврши, то ће трајати вероватно до неких других избора, рекао је Кривокапић.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести