Кривокапић: Мањинска влада неозбиљан и ризичан експеримент

ПОДГОРИЦА: Мањинска влада, која само у одређеним медијима делује озбиљно, у суштини је веома неозбиљан и ризичан експеримент, каже одлазећи премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је у интервјуу за Дан рекао да се не зна ни ко ће учествовати у таквој влади, нити да ли постоји дефинисана агенда за унутрашњу и спољну политик, преноси ЦДМ.

"Ако буде зависила од подршке ДПС-а, таква влада ће бити на контролном даљинском управљачу те партије, што значи да и сам рок њеног трајања зависи искључиво од воље тог субјекта, који је изгубио последње парламентарне изборе", рекао је Кривокапић.

Он је најавио да ће подржати онај политички покрет који у приоритету деловања има за циљ унапређење квалитета живота, афирмацију правне државе и јасну одлучност да се бори против свих видова корупције.

Кривокапић је рекао да није разговарао са Дританом Абазовићем.

"Иако Влада редовно одржава седнице, сходно Уставу, актуелни потпредседник се већ дуже вријеме не појављује на њима иако се доносе веома важне одлуке, које утичу на свакодневицу грађана Црне Горе. Са друге стране, не желим да са одговорним министрима допринесем било каквом застоју, како на унутрашњем, тако ни на спољнополитичком плану", поручио је Кривокапић.

EUR/RSD 117.1734
Најновије вести