Кривокапић: Маске су пале, све је било давно испланирано

ПОДГОРИЦА:  Премијер Здравко Кривокапић у ванредном обраћању грађанима поручио је да су маске пале и да ко то хоће да види може, а ко неће не мора.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Ово је све давно испланирано, улазимо у завршницу чији актери су много више радили тајно и на штету народа него јавно и на било чију корист", рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да су му манипулацијама посланици онемогућили обраћање у Скупштини Црне Горе.

"Остао сам на ставу пожтвоване борбе за здраву Црну Гору и бољи живот грађана", рекао је Кривокапић и додао да његова влада није могла да преживи зато што је напад дошао изнутра од оних који су највише галамили, а који су најмање радили.

О шпекулацијама да ће поднети оставку, Кривокапић је рекао да му ништа не значи да ли ће бити премијер, али да је желео да се види ко је ко у Црној Гори.

Рекао је да зна да ће сутра бити изгласано неповерење њему и његовој влади

"Ђукановић је са делом заједничке коалиције договорио да више не будем премијер, ја то знам, а тиме се руши воља народа. Сарадницима сам говорио да ће маске пасти, али није довољно да само падну већ да се скину до краја. Маске су пале, ко то жели да види може, ко не жели не мора", рекао је Кривокапић, који је више пута поновио да је у Црној Гори на сцени преврат и "банана пуч".

Каже да је у политику ушао само због Закона о слободи вероисповести и то је, каже, био његов једини циљ и да му је што се тога тиче образ му је чист.

Премијер каже да зна да правда није дошла до многих појединаца, али да о томе зашто није дошла треба грађани да питају потпредседника Дритана Абазовића који је покренуо рушење ове владе, а који је на себе преузео координацију сектора безбедности.

"Под његовом контролом били су и министар и директор полиције, то су они који су хтели да спрече устоличење министрополита, али се то није догодило", рекао је Кривокапић.

Рекао је и да је могао раније да покрене смену Абазовића, али би, каже, тада био проглашен кривцем.

Ову владу рушили су, каже, њени први пријатељи и њени потоњи непријатељи. Рушили су је лобисти, регионални политичари...

"Сама од себе проналазила се гомила непријатеља. Јављали су се појединци из бившег режима... Нисам то дозволио јер је једном морало то да престане, јер ми нисмо само егзотична дестинација на лепом прагу Европе. Заједничка акција да се влада сруши од оних који су креирали туђе несреће", додао је.

Подсетио је да је Абазовића лично предложио за вицепремијера, а да сад он са "пораженим ДПС-ом треба да гласа неповјерење влади".

"Предложио је, дакле, да му ДПС помогне да се разреши од самога себе. Мислим да је то упечатљива слика која говори више од хиљаду речи. Заборавио је на моралну обавезу да у незадовољству поднесе оставку. Захвалан сам што је стрпљење победило и што је време разобличило лаж", навео је Кривокапић.

Strah
03.02.2022 • 17:20
Vise ne postoje vernici i nevernici, vec su se samoozvanicili ulizice, podrepasi, lazovi, kriminalci i svake druge fele korumpirani "ljudi" kojima je vaznija licna satisfakcija od bilo koje drzavnog prosperiteta. Nakotilo se toga u svetu, da vise covek coveku ne veruje, zato se sve vise prihvataju zivotinje kao verniji prijatelji od tzv HUMANOIDA, koji su postali sve drugo samo ne ono cime su se razlikovali od animalaca. Sve sto je nakad predstavljalo receno - pozitivu sada je postala negativa.
Strah
03.02.2022 • 17:27
Sva desavanja u svetu, navode na pomisao - a ocito je - da je tzv. liberalni kapitalizam totalno zglajzao, pa je jedina mogucnost, narocito za proklamovane zapadne zemlje, kao napredne i vodece u svim domenima drustvenih postojanja i opstajanja, opravdavajuci svoj opstanak, unose opstu pometnju, koja se moze razumeti samo kao jedina mogucnost njihove egzistencije, sto je pokazala dosadasnja istorija, otvaranjem ratnih kosmara u nesigurnim i opsednutim opstankom, u malim drzavama.
Strah
03.02.2022 • 17:35
Ali ipak nedovoljno rizicnim da bi se postiglo prava i istinska mogucnost ka postizanju zartanih ciljeva, u njihovim dokazima d su i dalje ne prikosnoveni u svim domenima bivstvovanja. Zato su morali - hteli ili ne - pribeci pripremama za obracun sa nekom od vodecih drzava koje mogu da im pariraju kako vojno tako i ekonomski, sto su ociti dokazi Rusija kao vojna, i Kina ekonomska sila. Narocito ih brine priblizavanje ove dve drzave, koje su, samo za njih, pretnja, jer su se promenila vremena.
Strah
03.02.2022 • 17:45
A sa njima i sve ostale promene koje neminovno prate velike tektonske poremecaje, do jucerasnjih, gospodara sveta. Promisljanjem nekih ljudi, da je sve ovo "dogovor" nekadasnjeg svetskog policajca i samo pre neku godinu poklekle, a sada uzdignute Rusije, za neke geopoliticke razmene, nisam bas siguran da je takav dogovor moguc u trenutnim desavanjima, vec mi pre, sve ovo lici, na godine opsteg, svetskog, prevrata, koji se i ranije desaval i koji su nanosil mnogo bola i stradanja naroda u svetu.
EUR/RSD 117.2737
Најновије вести