Кривокапић: Сведочимо насилном формирању владе

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Здравко Кривокапић позвао је Специјално државно тужилаштво (СДТ) да хитно реагује јер се "чини да је у Црној Гори тренутно на делу "насилно формирање Владе, кршење Пословника Скупштине, Закона и Устава".
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

Кривокапић је позвао СДТ да хитно реагује по службеној дужности, као и по кривичној пријави која је поднета против 46 посланика парламента због сумње да су, како је навео, "неовлашћеним заказивањем седнице редовног, прољећњег заседања Скупштине 28. априла на Цетињу без одобрења вршиоца дужности председника Скупштине или другог лица надлежног према Пословнику Скупштине и Уставу ЦГ, организовали криминалну групу ради извршења кривичних дела самовлашћа, злоупотребе службеног положаја, те кривичних дела против државних органа и Уставног поретка Црне Горе", преносе Вијести.

Он је истакао да је неопходно да специјални државни тужилац предузме радње из своје надлежности и утврди да ли постоји основ за кривично гоњење.

"Чини се да смо ових дана сведоци насилног формирања Владе, кршења Пословника Скупштине, Закона и Устава и такво самовлашће мора бити заустављено кроз правни систем", написао је Кривокапић на Твитеру.

Он је додао да због важности питања Специјално државно тужилаштво позива да поступи у складу са својим овлашћењима.

"Посебно треба имати у виду и изјаву посланика Рашка да о томе одлучују надлежни државни органи, што додатно наводи на сумњу да је све урађено са предумишљајем и организовано", навео је Кривокапић.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести