Кривокапић: У ЦГ нема и више неће бити политичке корупције

ПОДГОРИЦА: Црногорски премијер Здравко Кривокапић, чија влада наставља да ради у пуном капацитету пошто је парламентарна опозиција одустала од изгласавања неповерења, а ДФ нема довољан број гласова за скраћење мандата Скупштини, верује и нада се да нема и да неће ни бити посланика који би пристао на политичку корупцију.
zdravko krivokapic YT
Фото: Youtube Printscreen

"Покушајте да замислите сценарио у ком се јуче, након извојеване слободе 30. августа (прошле године), у Црној Гори десила политичка корупција. Ко би од посланика парламентарне већине био спреман да доведе у питање лични интегритет и укаља породичну част, која у Црној Гори представља светињу? Ко би улазио у ризик да, као појединац, изазове протесте широм државе и масовну артикулацију незадовољства због изневерене воље грађана", пита Кривокапић у ауторском тексту за подгоричке Вијести.

У противном, уколико би се, каже, по ко зна који пут легитимизовала политичка корупција, то би значило да Црној Гори избори нису потребни. Рецепт би, према његовим речима, био јасан и подразумевајући: "Изгубили смо на изборима и недостаје нам један мандат? Нема проблема - купићемо га".

Цитирајући америчког председника Джозефа Бајдена да је „корупција канцер: канцер који изједа веру грађанина у демократију, и срозава инстинкт за иновације и креативност”, Кривокапић пита и да ли би Црна Гора после још једне политичке корупције икада могла да поврати веру грађана у демократију.

Кривокапић тврди да његова влада, коју, како каже, различите политичке структуре покушавају да уруше откад је настала, "прва је у црногорској историји која је пружила шансу управо - младим, иновативним и креативним људима, да коначно покажу сопствено знање и вештине.

Да, наводи, покажу своју љубав према Црној Гори.

"А љубав према Црној Гори се не показује тако што се она поткрада, тако што се намештају и потписују тендери привилегованим појединцима и члановима фамилије, тако што се арче и експлоатишу њени ресурси", каже Кривокапић.

Уверен је, каже, да не постоје ни појединац, нити посланичка група из владајуће већине, који су заинтересовани да на уштрб сопствене политичке и кривичне одговорности, уруше досадашња постигнућа и реанимирају претходно стање.

"Стање у ком је Црна Гора била држава афера: Телеком, Снимак, Лименка, Абу Даби фонд, Коверта, Можура... Земља политичких уцена, притисака и партијске књижице, у којој су распириване неприродне поделе и у којој су се редовно сукобљавали криминални кланови", навео је, између осталог, Кривокапић.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести