Курц: Након овога свет ће изгледати потпуно другачије

БЕЧ:  Аустријски канцелар Себастијан Курц оценио је да ће последице корона вируса да се осећају много месеци и да ће после борбе са овом пошасти свет изгледати потпуно другачије.
kurc, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

Курц је критиковао непостојање сарадње међу државама."У Европи видимо да солидарности нема када постаје озбиљно, и то ће водити ка много дискусија након кризе", казао је он.

"Вирус ће дугорочно имати последицу на то како ћемо се опходити једни према другима и како ћемо живети, колико смо обазриви. Такође ће и глобализација бити све више анализирана", уверен је он.

Курц је, у интервјуу за "Кроне.тв", оценио да ће трајати још "веома, веома дуго", док Аустрија не буде могла да се врати у "нормалу".

Објаснио је да ће најмање четири недеље школе бити затворене.

Истакао је да вирус изазива невероватне последице по привреду и да због тога треба учинити све да се подрже предузетници и осигурају радна места.

Курц се захвалио грађанима Аустрије што се придржавају мера владе. За сада, каже, није у плану даље пооштравање мера.

"Много тога више и не може да се предузме", указао је он наводећи да је већ уведено ограничење слободе кретања, затварање школа и локала.

Изразио је наду да ће мере деловати, те је апеловао на грађане да дуго издрже, јер ће у супротном да се болест одмах врати.

"Ограничити се на дан, два, не доноси ништа", поручио је Курц.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести