Курц отказао све обавезе, тестирао се на коронавирус

БЕЧ: Након што је један саветник аустријске владе позитивно тестиран на корона вирус, чланови аустријске владе, на челу са канцеларом Себастијаном Курцом, отказали су све обавазе и тестирали се.
kurc, tanjug
Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

Курц је, како је саопштено из његовог кабинета, већ тестиран и резултат се очекује око поноћи.

"Тренутно сам без симптома и чекам на резултат тестирања", поручио је Курц у изјави аустријским медијима.

Оболели је блиски сарадник канцелара, а Курц и вицеканцелар Вернер Коглер последњи пут са зараженим су имали контакт у среду.

Сви министри у влади и њихови блиски сарадници биће тестирани, а понуђено је и новинарима, који су присуствовали конференцији за штампу у среду бесплатно тестирање, за шта је успостављена засебна мобилна станица за тестирање у Министарству образовања.

Министар финансија Гернот Блимел већ је добио резултат тестирања, који је негативан, али је из предострожности отказао све предизборне термине, а тако и вечерашњу телевизијску дебату, пошто је он носилац листе Народне партије Аустрије (ОВП) на изборима у Бечу заказаним за недељу.

Према писању дневника "Естерајх", уколико би тест на корона вирус канцелара био позитиван, он би се упутио у карантин у седиште владе, и одатле и даље, са најужим кругом сарадника, наставио да ради.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести