Лавров ће у УН говорити о ускраћивању америчких виза

МОСКВА: Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров обећао је да ће током свог говора у УН покренути питање о томе што САД нису на време издале визе члановима руске делегације како би присуствовали на годишњој седници Генералне скупштине Уједињених нација, изјавио је данас председник Комитета за међународне односе Савета Руске Федерације.
lavrov, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Kujundžić, arhiva

"Пре него што је делегација отишла разговарао сам са њеним челником Сергејем Лавровом на аеродрому. Он је потврдио да је планирао да покрене ову тему током свог говора на Генералној скупштини Уједињених нација", рекао је Косачев новинарима, пренео је ТАС С.

Како је Косачев навео, Лавров такође планира да разговара о овом питању са руководством Уједињених нација, са генералним секретаром Антониом Гутерешом, вођама делегација, пре свега сталних и несталних држава чланица Савета безбедности.

Косачев је рекао ТАС С-у раније да бројним члановима руске делегације, укључујући и њему, нису правовремено одобрене улазне визе у САД како би могли присуствовати годишњој седници Генералне скупштине Уједињених нација.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести