Либија: На дестине тела миграната извучено из мора

КАИРО:  Обалска стража у Либији пронашла је на десетине тела миграната који су се удавили када се у четвртак брод који их је возио за Европу преврнуо.
zrtve migranti, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Javier Fergo)

 Операције потраге настављене су данас, дан након што је нестало 150 људи, укључујући жене и децу, за које се страховало да су се утопили након што су се бродови преврнули у Средоземном мору.Врховни амерички званичник описао је у четвртак бродолом као "најгору медитеранску трагедију" до сада ове године, преноси АП.

Либијске власти су данас такође пребациле десетине спасених миграната у прихватни центар у близини Триполија који је раније овог месеца погођен ваздушним нападом, упркос протестима УН, саопштила је Агенција за избеглице Уједињених нација.

Агенција за борбу против илегалне имиграције у главном граду Либије саопштила је да је до 350 миграната било на бродовима који су се преврнули у четвртак код Хомса, око 120 километара источно од Триполија.Мигранти укључују држављане Еретрије, Египта, Судана и Либије, пренела је агенција.Либијски званичници рекли су да је више од 130 миграната спашено од четвртка.

Један од преживелих, из Еритреје, рекао је да је његово пловило почело да тоне након сат времена пловидбе. Већина миграната на броду биле су жене, рекао је он, и да се већина њих се утопила.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести