Масовни убица из Тексаса на интернету најавио напад

ЈУВАЛДЕ: Нападач, који је убио 19 деце и двоје наставника у основној школи у Јувалдеу у Тексасу, упозорио је у поруци на интернету неколико минута пре масакра да ће пуцати у своју баку и да ће отворити ватру у школи, изјавио је гувернер Тексаса Грег Абот.
1
Фото: Tanjug/Jae C. Hong

Масовни убица Салвадор Рамос искористио је полуаутоматску пушку АР-15 током крвропролића у уторак у основној школи Роб у месту Јувалде, пренео је "Глас Америке".

Пуцњава се завршила тако што је полиција упала у учионицу и убила га.

Он је легално купио пушку, а прошле недеље је купио и другу пушку исте врсте, чим је напунио 18 година 16. маја.

"Зло је прошло кроз Јувалде. Свако ко пуца својој баки у лице мора да има зло у срцу. Али је још веће зло пуцати у малу децу", рекао је гувернер Абот.

Истражитељи још нису расветлили мотив напада у којем је рањено и најмање 17 особа.

Гувернер је рекао да Рамос, становник градића на око 135 километара од Сан Антонија, колико се зна није имао проблеме са менталним здрављем, нити је оптужен за неко кривично дело.

Међутим, око пола сата пре пуцњаве, Рамос је написао прву од три поруке на интернету, рекао је Абот.

Младић је написао да ће пуцати у своју баку, затим је потврдио да је пуцао.

У последњој поруци, објављеној 15 минута пре него што је дошао до школе, рекао је да ће отворити ватру у једној основној школи.

Истражитељи кажу да није прецизирао у којој.

Рамос је послао приватне, директне поруке преко Фејсбука, које су "откривене после трагедије", рекао је портпарол компаније Енди Стоун, који је додао да Фејсбук сарађује са истражитељима.

У данима и сатима пре масакра, Рамос је такође давао наговештаје да нешто спрема, додаје "Глас Америке".

На дан када је купио другу пушку, на налогу на Инстаграму за који истраживачи верују да је био његов, објављена је фотографија две пушке АР-15.

На статусу је "тагована" друга корисница Инстаграма, која има више од 10.000 пратилаца, од које је тражено да подели ту фотографију.

EUR/RSD 117.4055
Најновије вести