Међународни експерти у ВБ истражују у случају Скрипаљ

ЊУЈОРК:  Експерти међународне Организације за забрану хемијског оружја (OPCW) послати су у Велику Британију после напада на бившег руског шпијуна у енглеском граду Солсберију, а резултати анализе очекују се за око три недеље, изјавио је данас генерални директор OPCW Ахмет Узумчу.
Skripalj Sergej i Julia/EPA-EFE Facebook (RFE/RL Graphic)
Фото: EPA-EFE Facebook (RFE/RL Graphic)

"На захтев британске владе, OPCW је распоредио експерте у Великој Британији и они ће сакупити неке узорке", рекао је Узумчу на конференцији за новинаре у УН, преноси Ројтерс.Упитан да ли постоје наговештаји о пореклу или типу супстанце која је коришћена у нападу на Сергеја Скрипаља и његову ћерку 4. марта, он је одговорио да "не може да предвиди исход техничког рада".

Према његовим речима, за резултате анализе биће потребно најмање три недеље.Бивши руски двоструки шпијун Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија пронађени су у бесвесном стању на клупи испред тржног центра у енглеском граду Солсберију, 4. марта, и од тада се налазе у британској болници.

Британија оптужује Москву за напад на Скрипаља, тврдећи да је у нападу користила нервни агенс из совјетског периода "новичок", док Русија негира те тврдње.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести