Медведев поднео оставку, биће заменик шефа Савета безбедности

МОСКВА: Руски премијер Дмитриј Медведев поднео је данас оставку на место премијера Русије, а руски председник Владимир Путин планира да га именује за заменика председника Савета безбедности, којим Путин председава.
medvedev
Фото: Tanjug (Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP)

Медведев је поднео оставку на премијерску функцију након разговора с руским председником Владимиром Путином, који му се захвалио на раду, преноси Тасс.

Желим да вам се захвалим на свему што је урађено у овом стадијуму нашег заједничког рада, желим да изразим задовољство постигнутим резултатима, рекао је Путин на састанку с кабинетом министара.

Истовремено, Путин је објавио намеру да у Савету за безбедност постави нову функцију, заменика председника, и да жели да Медведева именује на то место.

Сматрам да је то могуће и то ћу учинити у наредним данима. Увешћу функцију заменика шефа Савета безбедности. Као што је познато, председник Русије је шеф Савета безбедности. Дмитриј је увек делио ове проблеме. Са становишта унапређења наше одбрамбене способности и безбедности, верујем да је то могуће и замолио сам га да убудуће решава таква питања, рекао је Путин.

Име кандидата за новог премијера најкасније за две недеље

Руски председник Владимир Путин наложио је данас одлазећој влади Дмитрија Медведева да обавља своје дужности до формирања новог кабинета.

Молим вас да обављате своје дужности до формирања новог кабинета, рекао је Путин на састанку са члановима владе и навео да ускоро планира да се састане са сваким чланом понаособ, преноси Тасс.

Састаћу се са сваким од вас, рекао је Путин.

Раније данас Медведев је објавио да је његова влада распуштена и оценио да је то исправно у складу са предлогом председника Путина о уставним променама.

Према члану 111 руског Устава, номинација новог премијера подноси се најкасније две недеље након распуштања кабинета.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести