Медведев: Услови Зеленског за примирје нису изводљиви

МОСКВА: Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да услови које председник Украјине Володимир Зеленски поставља за примирје нису изводљиви.
medvedev
Фото: Tanjug (Sergei Ilnitsky/Pool Photo via AP)

"Услови које Зеленски поставља за примирје су категорични до идиотизма и у принципу неизводљиви", истакао је Медведев на Телеграму, пренео је ТАС С.

Он је казао да председник Украјине захтева да Донбас и Крим поново украде, као да није свестан воље њихових становника.

Медведев је рекао и да би савез Немачке и Пољске који ескалира ситуацију око Украјине имао користи ако би та земља нестала са мапе.

Он је указао на изјаву немачког канцелара Олафа Шолца да Немачка неће прихватити мировни споразум који је наметнула Русија, што је исти став који има Украјина.

"Зашто је Шолцу потребна Украјина? Не морате да идете далеко у тражењу одговора. Пољско-пруски савез, који свом снагом ескалира ситуацију и гура поремећеног Зеленског на све катастрофалније изјаве и акције, имао би велику корист ако држава Украјина нестане са мапе", навео је Медведев.

"Биће фабрика без надзора, усева, рудника угља, стратешког простора и људских ресурса. Сећам се да је неко већ крајем 1930. године причао на исти начин, на истом језику и са истим жаром. Како се то завршило, познато је", рекао је он.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести