Мекензи Безос продала удео у Амазону вредан 400 милиона долара

ЊУЈОРК: Мекензи Безос, бивша супруга власника Амазона Џефа Безоса, смањила је свој власнички удео у тој компанији за е-трговину за око 400 милиона долара, извештава ЦНБЦ, позивајући се на обавештење објављено на Њујоршкој берзи.
Amazon
Фото: amazon.com

Како се прецизира, информација о смањењу њеног удела објављена је у петак у поднеску на Волстриту под именом њеног бившег супруга и извршног директора Амазона, Џефа Безоса.

Према обавештењу, Џеф Безос ће задржати искључиву контролу гласачког права над власничким уделом Мекензи Безос, који сада износи 19,5 милиона акција, што је око 200 хиљада акција мање од 19,7 милиона колико је добила после развода.

Мекензи је постала једна од најимућнијих жена света након развода од Џефа Безоса, најбогатијег човека на планети. Она је добила је 4,0 одсто удела у Амазону, што јој је донело богатство у износу од 37 милијарди долара.

Прошлог маја, она се уписала на листу дародаваца у донаторској кампањи "Гивинг Пледге", коју су покренули Ворен Бафет и Бил и Мелинда Гејтс 2010. године. На тај начин се обавезала да ће половину свог богатства дати у добротворне сврхе.

Џеф Безос се још увек није прикључио тој кампањи, али је поздравио одлуку своје бивше супруге, напомиње ЦНБЦ.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести