Мелбурн: Троје избодено ножем, једна особа мртва, нападач упуцан

МЕЛБУРН: У центру аустралијског града Мелбурна троје људи данас је избодено, од којих је једна особа преминула, а нападача који их је напао и витлао ножем на улици полиција је упуцала и примљен је у болницу у критичном стању.
melburn incident
Фото: Youtube Printscreen

"Троје људи је избодено, нажалост једна од тих особа преминула је на лицу места. У овом тренутку нема сазнања о повезаности са тероризмом, али бићемо отвореног ума у вези са било каквом везом", казао је новинарима шеф полиције аустралијске савезне државе Викторија Дејвид Клејтон, преноси Ројтерс.

Аустралијски медији јављају да друга жртва има повреду главе, а стање треће повређене особе није познато.Хаос је кренуо у поподневним часовима по локалном времену када је полиција позвана због возила које је горело у улици Бурк.На видео снимцима који су се појавили на интернету види се како мушкарац прети полицији држећи у руци нешто налик на нож, а један од пролазника покушава да га заустави гурајући потрошачка колица ка њему.

Полиција је саоштила да је нападач након рањавања ухапшен и да су стражари постављени испред његове болничке собе.Један од пролазника Дру Хер казао је за Аустралијски асошиејтид прес (ААП) да је ходао улицом када је чуо експлозију која је дошла од аутомобила који се запалио и да је потом видео "великог момка како удара полицијски аутомобил".

Хер је навео да је "око 1,93 метра високи нападач био обучен у исламску одећу и имао афрички изглед"."Полицајци су покушавали да га оборе ударајући га палицама, али он се није дао", рекао је очевидац.

Полиција: Напад у Мелбурну третира се као тероризам

МЕЛБУРН: Аустралијска полиција саопштила је данас да је мушкарац, који је напао ножем три особе у Мелбурну, возио аутомобил крцат плинским боцама, које су се запалиле, истичући да напад третира као тероризам. 

Полицијски комесар аустралијске савезне државе Викторија Грем Ештон одбио је да идентификује нападача, али је рекао да је реч о мушкарцу из Сомалије а чије су "породичне везе веома познате" полицији.

У центру аустралијског града Мелбурна троје људи данас је избодено, од којих је једна особа преминула, а мушкарца који их је напао и витлао ножем на улици полиција је упуцала.

Он је касније преминуо у болници, напомиње Ештон. 

"Не верујемо да у овој фази постоји претња, али свакако третирамо то као терористички инцидент", рекао је Ештон.

Ештон је додао да ће поново бити извршена процена безбедносне ситуације на обележавање Дана сећања и других јавних догађаја, који ће се одржавати током виденда, те најавио да ће број полицајаца вероватно бити повећан. 

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести