Милан Матковић зашио себи уста у затвору у БиХ

САРАЈЕВО: Милан Матковић, као и још неке особе ухапшене по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине због трговине наркотицима, а које се тренутно налазе у притвору у Државном затвору у Војковићима, ступили су у штрајк глађу, а управник затвора Синиша Перковић потврдио је да Матковић зашио себи уста.
bih
Фото: Ilustracija/pixabay.com

“То се десило јутрос и он се сада налази на медицини како би се санирала повреда. Буне се због одређених ствари које се тичу Суда БиХ, да је почињена неправда према њему, нама није јасно шта је тачно у питању, али знам да то нема никакве везе са нашим третманом према њима у затвору", рекао је Перковић за сарајевску Н1 тв.

Додао је да су Матковић и остали јуче ступили у штрајк глађу, наводно, јер се буне због кршења људских права.

Милан Матковић је ухапшен у јулу у Требињу прошле године, а доводи се у везу са међународним кријумчарењем великих количина кокаина, припремама ликвидација, као и са другим кривичним делима у БиХ, земљама региона, Европске уније и у прекоокеанским земљама.

Тужилаштво Босне и Херцеговине је за Матковића навело да се против њега води више кривичних поступак у више држава.

У аугусту је у склопу исте акције ухапшен и полицијски службеник осумњичен за коруптивно деловање и искоришћавање полицијских капацитета за помагање осумњиченима у извршењу кривичних дела. Из Тужилаштва БиХ је наведено да се ухапшених пет особа доводи у везу са више кривичних дела која се процесуирају у оквиру предмета “Милан Матковић и други“, због умешаности у организовани криминал.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести