Мјанмар не дозвољава крузеру "Силвер спирит" да пристане

ЈАНГОН: Мијанмар није дао дозволу крузеру "Силвер спирит" са више од 400 путника да пристасне у његовој луци из бојазни да путници могу бити заражени коронавирусом, рекао је данас високи туристички званичник.
silver spirt
Фото: Youtube Printscreen

Луксузни брод "Силвер спирит", којим управља Силверси крузис са седиштем у Монаку, последњи пут је пристао на тајландском острву Пукет и требало је сутра да се заустави у Тилави, недалеко од мјанмарске престонице Јангон.

"Обавестили смо лучке власти да пристајање овог брода не сме бити дозвољено", рекао је у телефонској изјави Ројтерсу Кин Маунг Сое, заменик сталног секретара Министарства хотела и туризма.

Он је рекао да не зна да ли неко од путника има симптоме вируса.

"Чак и ако путници до сада нису имали симптоме, они можда могу да их имају кад стигну у Мјанмар и то би било тешко за земљу да контролише", рекао је збаничник.

"Ако се ствари погоршају, наши људи би могли да буду погођени", додао је Сое.

У саопштењу Министарства здравља и спорта објављеном на Фејсбуку, наводи се да броду не треба дозволити да пристане, јер је пристајао у земљама са великим бројем случајева заражених, укључујући Тајланд који има 43 случаја заражених коронавирусом.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести