На ивици инцидента у зеничком руднику, почиње штрајк глађу

САРАЈЕВО: Рудари који су, након протеста и неуспешног састанка са представницима федералне владе у Сарајеву, стигли у Зеницу на капији рудника Стара јама не дозвољавају излазак чланова управе из круга рудника.
rudar, tanjug
Фото: Tanjug/Video, ilustracija

Видно незадовољни исходом састанка у згради Владе ФБиХ, рудари су дошли пред капију Старе јаме и позивали директора Рудника мрког угља Зеница Невзета Вршкића да изађе из зграде, псовали и узвикивали "лопови, лопови".

Своје разочарање данашњим пропалим преговорима показали си и забраном изласка колегама из круга управе РМУ Зеница. Запослени су, како се наводи, тражили споредне излазе и начине да дођу до својих домова.

Сарајевски портал Кликс јавио је да су рудари прве смене РМУ Зеница одлучили да остану у јами до даљњег, а придружиће им се и радници друге смене.

"Рудари неће изаћи из јама, а рекли су да сада почињу и штрајк глађу. Они не желе да изађу док се не деблокира рачун. У руднику Зеница 2014. године добили смо широко чело које је поплављено. Електропривреда се богати, а рудници тону. Радници не могу гладни да раде", казао је председник Синдиката РМУ Зеница Нијаз Вардо.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести