НЕПРИЈАТНА ДИПЛОМАТСКА СЦЕНА У МОСКВИ Француски амбасадор позван на разговор

Министарство спољних послова позвало је француског амбасадора Левија због изјаве да не жели да води дијалог са Руском Федерацијом.
moskva pixabay
Фото: pixabay.com

Амбасадор Француске у Руској Федерацији Пјер Леви позван је у Министарство спољних послова Русије, где му је истакнуто да су изјаве француског шефа дипломатије Стефана Сежурнеа о незаинтересованости Париза за дијалог са руским руководством, неприхватљиве, саопштило је руско дипломатско одељење.

- Дана 12. априла, опуномоћени амбасадор Француске Републике у Руској Федерацији, П. Леви, позван је у Министарство спољних послова Русије“, наводи се у поруци на сајту Министарства спољних послова.

Напомиње се да је у контексту изјава Стефана Сежурнеа - о незаинтересованости француске стране за разговоре са руским званичницима, јер изјаве које они објављују наводно садрже лажне информације - истакнуто је француском амбасадору у руском Министарству спољних послова неприхватљивост оваквих изјава, „које немају везе са реалношћу“. 

- Сматрамо ове изјаве шефа француског министарства спољних послова као свесну и промишљену акцију француске стране која има за циљ подривање саме могућности било каквог дијалога између две земље - саопштили су у руском МИП-у, преноси РИА.

(Ало, Милан Ловас)

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести