Нетанијаху сугерисао да је Бајден заспао у сусрету с Бенетом

ТЕЛ АВИВ: Бивши председник владе Израела Бењамин Нетанијаху сугерисао је данас путем видео снимка на Фејсбуку да је председник САД Џозеф Бајден заспао током састанка са новим израелским премијером Нафталијем Бенетом прошлог месеца, јавља Ројтерс.
netanijahu, tanjug ap
Фото: Benjamin Netanijahu, foto: Tanjug (AP Photo/Tsafrir Abayov)

Британска агенција, међутим, наводи да је провером снимка разоткрила нетачност претпоставке да је Бајден заспао, након што су корисници друштвених мрежа поделили видео клип америчког председника који, током разговора са Бенетом, гледа на доле, док клима главом. Клип, који се појавио на Интернету, тенденциозно је исечен, тврди Ројтерс.

Неколико секунди након што је клип исечен, дужа верзија снимка показује да је Бајден одговорио Бенету.

У видео снимку који је Нетанијаху објавио на свом Фејсбук профилу, прво се чује глас који каже: "Знате, Бенет се састао са Бајденом".

"Чуо сам. Чуо сам да је Бајден био врло присутан током састанка. Спустио је главу током разговора", каже потом Нетанијаху, спуштајући главу у успореном снимку, као да је опонашао некога ко спава, описује Ројтерс.

Нетанијаху, лидер партије Ликуд, у знатној мери се слагао са политиком на Блиском истоку Доналда Трампа, Бајденовог предходника на функцији председника САД.

Нетанијахуов коментар о Бајдену био је само део 26-минутног видео снимка у којем се причало о бројним политичким питањима.

Међутим, привукао је пажњу израелских информативних сајтова, а поједини су га оптужили да исмева Бајдена.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести