Њујорк: Парада на Дан захвалности уз јаке мере безбедности

ЊУЈОРК, ДАЛАС: У Њујорку је, поводом Дана захвалности, одржана традиционална парада коју организује робна кућа „Мејсис“, уз балоне, оркестре и звезде, али и уз јаке мере безбедности, у години обележеној нападима на местима окупљања на отвореном.
Epa (Porter Binks)
Фото: Epa (Porter Binks)

Полицајци с јуришним пушкама и мобилним детекторима радијације циркулисали су међу окупљенима, док су снајперисти били распоређени на крововима оклоних зграда, а камиони напуњени песком постављени као саобраћајне баријере, преноси АП.

Учесници параде наводе да их је појачана безбедност уверила да је скуп добро заштићен.

Догодио се, међутим, један безначајан инцидент - огроман балон је, ношен ветром, налетео на дрво и пукао, али том приликом нико није повређен, напомиње америчка агенција.

Фото: Epa (Porter Binks)

Тексас: Полицајац убијен, потера и хапшење

Припадник полиције америчке савезне државе Тексас Дејмон Ален убијен је на Дан захвалности, након чега је уследила потрага за убицом Дабретом Блеком и нови ватрени окршај са полицијом 200 километара даље у којем је нападач убијен, преноси Ројтерс.

Наводи се да је Ален, 41. годишњи отац троје деце, приликом контроле саобраћаја на аутопуту у Ферфилду, на 145 километара јужно од Даласа, зауставио Блеков аутомобил и потом се вратио у патролно возило, након чега је убица у њега испалио више хитаца из пушке.

Ројтерс наводи да је 32. годишњи Блек ухапшен након размене ватре касније у округу Волер, северозападно од Хјустона, након што је напустио возило и полиција га окружила у близини града Прери вју.

Наводи се да су полицајци у потрази за убицом користили наочаре за ноћно осматрање и ласере за утврђивање Блекове позиције.

EUR/RSD 117.5784
Најновије вести