Њујорк се спрема за Дан Д, у Централ парку ниче пољска болница

ЊУЈОРК: Радови на постављању велике пољске болнице у Централ парку у Њујорку, где већ постоји око 50.000 кревета, почели су данас, а очекује се да ће већ у уторак бити спермна да прими нове пацијенте оболеле од коронавируса, а којих у Великој јабуци има 33.776.
njujork
Фото: Tanjug (AP Photo/Mark Lennihan)
На источној страни парка окрентуој ка болници Маунт Синај налазиће се 14 шатора са 68 кревета, биће ту и интензивна нега са респираторима. О пацијентима ће се бриунти тим лекара и сестара који је помагао зараженима од еболе у Западној Африци, али избеглицама из Сирије у Ираку, погођенима у земљотресу у Еквадору, преноси Њујорк пост.
 
Коориднатор здравствени храдника Елиот Тенпени рекао је да очекује да ће болница моћи да почне да ради за 48 сати.
 
САД, које имају 320 милиона становника данас имају 142. 106 оболелих, а умрло је 2,479 људи. Највише позитвних на коронавирус у САД има у држави Њујорк, и тај број је данас прешао 50.000.
 
У понедељак ће у град дополовити и војни брод болница која има 1.000 кревета и неколико операционих сала.
 
Осим тога што су челници града проценили да ће им ускоро бити потребно 140. 000 кревета, граду недостаје и заштина опрема, и респиратори и медицинско особље, део проблема је решаван и тако што је сестрама понуђено 100 долара на сат и оне у тај град, у коме живи 8. 7 милиона становника долазе из свих делова државе, Делта аилинес их, како је компанија обавестила Тањуг, превози бесплатно.
 
Градоначелник Бил де Бласио најавио је да ће 5. април бити Дан Д за Њујорк.
EUR/RSD 117.0680
Најновије вести