Објављена „кичаста“ биографија Себастијана Курца

БЕЧ: Биографија Себастијана Курца, ауторке Јудит Громан од данас је званично у продаји, а већ пар дана преко друштвених мрежа бројни твитераши се подсмевају садржају, тачније стилу којим је написана, а који је непримерен литератури те врсте.
sebastijan kurc EPA/ANDREJ CUKIC

Бројни делови књиге предмет су исмевања на друштвеним мрежама због "кичастог" приступа, а књига се описује као информатор за обожаваоце лика и дела младог аустријског политичара.

Уочљиво је и да је сама ауторка велики обожавалац Курца, те на такав начин описује и први сусрет са младим политичарем, још на почетку његове каријере у влади Аустрије, када је био шеф дипломатије.

"Прво сам угледала само силуету. Да ли је то стварно он?`` помислила сам. Видела сам само део главе, али уцинио ми се познатим. Тамносмеђа коса, строго зачешљана уназад, и мали шпицаст нос, који је његовом лицу давао ведар израз… Блештава сунчева светлост продирала је у просторију… Јесење сунце обасјавало му је лице. Био је то изузетан тренутак за мене...", написала је ауторка.

Тај опис првог сусрета са Курцом управо је и повод за изругивање на друштвеним мрежама, уз констатацију да је стил ауторке веома чудан.

Бечки дневник "Стандард" тврди да је Народна партија (ОВП), чији је лидер Курц, ауторизовала биографију, али и да нису баш сви у странци срећни због овог дела.

Иначе и сама ауторка нашла се на мети критике због « улепшавања » сопствене биографије.

Наиме, она је тврдила да је са 17 година добила понуду од угледног бечког недељника « Профил » да ради као истраживачки новинар, те да је два месеца касније добила понуду да буде шеф деска.

На то је реаговао « Профил” саопштењем указујући да је Громан 1985. године радила на кратко за тај недељник, али не као уредник, а посебно не као шеф деска.

Такође и преко друштвених мрежа оспораван је И њен навод да ради као професор на Универзитету Кремс, где се не налази на списку запослених, али је наведена као предавач једног предавања, прошлог летњег семестра.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести