Отпуштена директорка због терористичке вежбе: Сви мислили да је стварна

ВАРШАВА: Власти на североистоку Пољске саопштиле су да је директорка основне школе отпуштена јер је организовала вежбу на којој је симулиран терористички напад коју су ђаци схватили као стварну, као и да су ангажовани психолози за рад са трауматизованом децом.
varsava
Фото: pixabay.com

Директорка школе у граду Барчево ангажовала је 14. новембра локалну фирму за обезбеђење да организује вежбу за ученике како би знали како да се понашају током терористичког напада, али није обавестила ученике ни наставнике да ће се вежба одржати, преноси АП.

Многи ученици старости између 10 и 14 година успаничили су се и почели да плачу када су мушкарци у камуфлажној униформи са маскама на лицу и лажним пушкама ушли у школу и почели да бацају лажне праскаве бомбе.

Градоначелник Барчева рекао је да је директорка изложила децу непотребној трауми, иако је знала да је некима потребна посебна психолошка нега.

Фирма која је извела вежбу саопштила је да нису знали да деца нису упозорена да ће се вежба одржати, а неки родитељи су рекли да се њихова деца плаше да се врате у школу, да иду на екскурзију, чак и да спавају сами.

Просветне власти су се исто огласиле поводом овог случаја и саопштиле да је на директорима школа да ли ће одржати овакве вежбе.

EUR/RSD 117.5790
Најновије вести