Пакистан припрема "изненађење" као одговoр на индијски напад на Кашмир

ИСЛАМАБАД: Пакистан је данас упозорио Индију, након што је извела ваздушне ударе пред зору на њеној територији, да је сада ред на Исламабад да "изненади" свог ривала.
EPA-EFE/ARSHAD ARBAB
Фото: EPA-EFE/ARSHAD ARBAB

Портпарол пакистанске војске Асиф Гафур осудио је индијски упад и одбацио њихову тврдњу да су рано јутрос погодили терористицки камп у Пакистану, пренео је АП.

Гафур је упозорио Индију: "Сада је ваш ред да чекате наш одговор".

Он је рекао да су индијски авиони били у пакистанском ваздушном простору само четири минута и повукли су се када су их изазвали пакистански борбени авиони.

Према његовим речима, пре него што су отишли, авиони су успели да избаце четири бомбе у близини града Балакота, али нису причинили никакву материјалну штету. 

Индијски министар Гаџендра Синг Шехават потврдио је да је Индија извршила ваздушни напад на "терористичке кампове" у пакистанском делу Кашмира, као одговор на напад бомбаша самоубице раније овог месеца у којем је погинуло 40 индијских војника у индијском делу те спорне области.

Секретар министарства спољних послова Виџај Гохале рекао је да је Индија погодила "највећи камп за обуку" у области Балакот, док је Индија саопштила да је у нападу погинуо велики број екстремиста терористичке групе која је извршила смртоносни напад. 

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести