Пенс: САД ће поништити визе за 77 званичника Венецуеле

ВАШИНГТОН: Сједињене Америчке Државе поништиће визе за 77 званичника владе председника Венецуеле Николаса Мадура или њихових рођака, најавио је данас амерички потпредседник Мајк Пенс.
pens, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Прошле недеље, Вашингтон је укинуо визе за 49 појединаца повезаних са Мадуром, а АП наводи да је одлука да се поништи још виза део покушаја да се појача притисак на Мадура да се повуче с власти. 

Пенс је на самиту Коалиције латинских земаља у Вашингтону рекао да је "дошло време да се ослободи Венецуела од Кубе", пренео је АП. 

Стејт департмент је прошле недеље саопштио да су рестрикције виза уведене "појединцима одговорним за угрожавање демократије у Венецуели" и да ће таква политика бити примењена према "многобројним званичницима повезаним с Мадуром као и њиховим породицама".

Администрација председника Доналда Трампа, појачавајуци притисак на владу Николаса Мадура, претходно је увела санкције за још шест високопозиционираних венецуеланских безбедносних званицника због ометања испоруке хуманитарне помоћи. 

Амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон раније данас је рекао да САД разматрају увођење нових санкција Венецуели с циљем да се изврши притисак на владу председника Николаса Мадура.

Прошле недеље САД су објавиле да су увеле санкције Венецуели, а њима су обухваћени и поједини чланови Националне гарде и полиције због блокирања уласка стране хуманитарне помоћи у земљу.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести