Песков: Русија сагласна да рат у Украјини не треба да постане замрзнут сукоб

МОСКВА: Русија је сагласна са Западом да украјински рат не треба да постане замрзнут сукоб и наставиће да спроводи своје циљеве у Украјини, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за TASS.
peskov
Фото: Youtube/ NBC

Он је на питање да ли Русија дели мишљење Запада да не треба дозволити да ратни сукоб у Украјини постане замрзнут, одговорио да Русија то подржава.

Песков је рекао да Русија разматра само могућности за окончање специјалне војне операције и да она обезбеђује своје интересе и остварује своје циљеве или током специјалне војне операције или другим расположивим средствима.

Портпарол Кремља је нагласио да је прерано за одговор која би од предложених мапа пута била пожељнија за Русију, а такође није желео да коментарише да ли Москва има свој план за примирје.

„Још је рано говорити о томе. Очигледно још нема никаквих предуслова за мировни процес. Специјална војна операција се наставља", рекао је Песков

Немачки канцелар Олаф Шолц саопштио је раније да мировни преговори за окончање рата у Украјини не би требало да имају за циљ замрзавање сукоба, а слично мишљење изнели су и други западни лидери, као и власти у Кијеву.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести