Пјонгјанг: Покушај САД да успоставе контакт је јефтин трик

ПЈОНГЈАНГ: Прва заменица министра спољних послова Севрене Кореје Чое Сон Хуи потврдила је да су САД недавно покушале да успоставе контак са Пјонгјангом и оценила да је тај покушај "јефтин трик" на који С. Кореја никада неће одговорити све док САД не одбаце своју непријатељску политику.
severna koreja pixabay
Фото: pixabay.com

Изјава Чое Сон Хуи је прво одбијање покушаја успостављања комуникације Бајденове админстрације са Северном Корејом у тренутку док су амерички државни секретар Ентони Блинкен и секретар за одбрану Лојд Остин у званичној посети Јужној Кореји, пренео је Ројтерс.

Чое је изјавила да је Северна Кореја јасно поручила да неће разговарати са САД све док Вашингтон води непирјатељску политику санкција и војних маневара и оценила покушај Вашингтона као "јефтин трик" којим се купује време и утиче на јавно мњење.

"Оно што се чује из Вашингтона од како је на власти нови режим, само су лудачке тероије о "претњи из Северне Кореје" и неутемељена реторика о "комплетној денуклеаризацији", поручила је Чое.

У међувремену, амерички државни секретар Ентони Блинкен је током посете Сеулу оптужио Северну Кореју да спроводи "систематско и распрострањено угњетавање" сопственог народа и указао да су САД и њени савезници посвећени денуклеаризацији Северне Кореје.

EUR/RSD 117.5673
Најновије вести