Пленковић: Разговараћемо о забрани поздрава За дом спремни

ЗАГРЕБ: О забрани усташког поздрава "За дом спремни" (ЗДС) разговараћемо, све то тамо је ионако већ недопуштено, рекао је хрватски премијер Андреј Пленковић на питање постављено на конференцији за новинаре када ће се расправљати о иницијативи за забрану употребе поздрава ЗДС.
plenkovic
Фото: Танјуг (Видео)

О састанку с представницима удружења жртава нацистичке квислиншке творевене Независне Државе Хрватске (НДХ), он је после седнице жупанијског одбора Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Истарске жупаније у Светом Петру у Шуми. рекао је: "Договорићемо се", пренео је портал Индекс.хр.

Пленковић, међутим, није хтео да одговори на питање репортерке ТВ Н1 зашто толико дуго траје одлука о новом закону.

Упитан шта се догађа у Србу, поводом чега је Српско народно веће (СНВ) одржао конференцију за медије о "незапамћеном дивљању филоусташке странке А-ХСП Дражена Келеминца, које већ неколико дана узнемирава становнике Срба", премијер је рекао да је прочитао шта се догађа.

"Према садашњем закону, сви механизми које имају полиција и судови су ту за предузимање мера. Колико сам схватио, полиција је већ деловала и деловаће поновно ако треба", рекао је Пленковић.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести