Почело потписивање петиције против Инцкове одлуке

БАЊАЛУКА: У Бањалуци, Бијељини и Добоју данас је почело потписивање петиције о неприхватању одлуке одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка одлука о допуни Кривичног закона којом се забрањује и кажњава негирање геноцида.
Republika Srpska
Фото: Република Српска

Петицију је покренуо и први потписао српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Додиков саветник Радован Ковачевић који је данас у Бањалуци јавно потписао петицију каже да Република Српска неће пристати на то да се једино српском народу у целом свету забрањује право на слободу мишљења, преноси РТРС.

"Поштујемо све жртве других конститутивних народа, али не можемо пристати на квалификацију геноцида и не можемо пристати да било ко, било каквим политичким манипулацијама, српски народ, који је вековима толико страдао за слободу и не само своју већ и слободу других народа који са нама живе, данас буде једини народ у Европи који ће бити окарактерисан као геноцидан", истакао је Ковачевић.

Сви грађани РС позвани су да, ако желе, у што већем броју у својим градовима, локалним и месним заједницама потпишу петицију о неприхватању наметања закона одлазећег високог представника, а они који су се данас одазвали сагласни су у ставу да је реч о новом нападу на Републику Српску.

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести