Пољански: Кијев наставља гранатирање, где је реакција САД

ЊУЈОРК: Први заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама, Дмитриј Пољански, скренуо је данас пажњу САД на чињеницу да украјинска војска наставља гранатирање стамбених подручја у Донбасу и упитао зашто се Вашингтон не оглашава поводом тога.
rusija ukrajina incident, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Alexander Shulman)

„Док Запад наставља да се бави наводним руским плановима за напад на Украјину, украјинска војска отворено наставља своје рутинско гранатирање стамбених насеља и убија и осакаћује цивиле безобразно кршећи Минске споразуме. Где је реакција америчког амбасадора у УН?”, поручио је на Твитеру Пољански, преноси ТАС С.

Запад и Кијев већ дуже време објављују информације о потенцијалној инвазији Русије на Украјину, а портпарол Кремља Дмитриј Песков окарактерисао је ове тврдње као „празне и неутемељене“, које служе као трик за ескалацију тензија, истичући да Русија није никоме претња.

Песков, међутим, није искључио могућност провокација које имају за циљ оправдање оваквих навода и упозорио је да ће покушаји употребе војне силе за решавање кризе на југоистоку Украјине имати озбиљне последице, наводи ТАС С.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести