ПОРТПАРОЛКА НАВАЉНОГ Адвокатима и мајци није дозвољено да уђу у мртвачницу

МОСКВА: Кира Јармиш, портпаролка руског опозиционог политичара Алексеја Наваљног, који је у петак преминуо у затвору, саопштила је да његовој мајци и адвокатима јутрос није дозвољено да уђу у мртвачницу и да запослени у мртвачници нису одговорили на питање да ли се ту налази тело Наваљног.
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Vadim Ghirda)

"Алексејева мајка и његови адвокати стигли су у мртвачницу рано ујутру. Није им било дозвољено да уђу. Један од адвоката је буквално избачен", написала је Јармиш на друштвеној мрежи X.

Јармиш није навела о којој мртвачници је реч, али је Нова газета јуче објавила да се тело Наваљног налази у Окружној клиничкој болници у Салехарду.

Руски опозиционар Алексеј Наваљни преминуо је у петак, 16. фебруара, саопштила је Федерална казнено-поправна служба Русије за Јамало-Ненецки округ, додавши да се Наваљни осећао лоше после јутарње шетње и да је изгубио свест, након чега је неуспешно реанимиран.

Наваљни је служио казну затвора од 30 година због оснивања и финансирања ектремистичке организације и њених активности, а био је познат као оштар критичар Кремља.

Нешто касније Јармишова се поново огласила информацијом да је Истражни комитет обавестио мајку и адвокате да је истрага о смрти Наваљног продужена.

"Не кажу колико ће то трајати. Узрок смрти је и даље 'непознат'. Лажу, купују време за себе и то ни не крију", истакла је портпаролка Наваљног.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести