Прекинут поступак по тужби Ђукановића против Атлас банке

ПОДГОРИЦА: Судија подгоричког Основног суда Тамара Шуковић одлучила је да обустави поступак по тужби председника Црне Горе Мила Ђукановића против Атлас банке, која је у међувремену отишла у стечај, преносе “Вијести”.
milo djukanovic
Фото: Tanjug/AP (D. Vojinović)

Суд је 15. маја ове године донео решење којим се обуставља поступак у овој правној ствари и одређује да ће се поступак наставити када стечајни суд укине мораторијум, изјавила је “Вијестима” портпарол тог суда Ања Кркељић Милић. 

Ђукановић је у фебруару поднео две тужбе том суду, тврдећи да његов дуг према Атлас банци не постоји, иако је исти тај дуг исплатио банци, након што су “Вијести” и Центар за истраживачко новинарство ЦГ објавили да је председник имао отворене рачуне у Кнежевићевој банци, на којем је "гомилао хиљаде евра дуга", које је касније покривао Кнежевић.

У другом поступку, који још није заказан, Ђукановић тражи од Кнежевића да му плати пола милиона евра одштете због повреде части и угледа.

ЦИН ЦГ и “Вијести” крајем јануара објавили су да је Ђукановић у Атлас банци имао рачун без лимита и ВИП револвинг картицу са које је плаћао рачуне, али никада није платио дуг тој банци.

Рачун од 16.000 евра платио је Кнежевић у фебруару 2017. године имовином својих фирми, пише у извештају “Вијести” и ЦИН ЦГ.

Ђукановић, међутим, тврди да за дуг није знао, нити да га је банка о њему икада и да због тога није никоме могао ни да да одобрење да га у његово име измири.

Након тога, ипак је Атлас банци платио дуг, тврдећи да он у ствари не постоји и да ће тужити банку и Кнежевића. Док Ђукановић у тужби истиче да није био обавештен о дугу, у одговору на тужбу Атлас банке се истиче да постоје неспорни докази да је он одбијао да измири своје обавезе према банци, наводе “Вијести”.

EUR/RSD 117.5101
Најновије вести