Произвођач респиратора постао најбогатији човек Сингапура

СИНГАПУР: Ли Ситинг, суоснивач и председвајући компаније "Шензхен Миндреј Био-Медикал Електроникс", постао је најбогатији човек Сингапура.
singapur
Фото: pixabay.com

Он је месечно богатији за милијарду долара пошто је цена акција његове компаније за производњу медицинских уређаја, међу којима и респиратора, скочила за готово 50 процената услед пандемије корона вируса.

Како преноси "Саут Чајна морнинг пост" вредност компаније је само од почетка ове године, према подацима Блумберга, порасла са 4,3 милијарде на 13,5 милијарди долара.

Ли Ситинг је рођен у кинеској провинцији Анхуи, али од 2018. године живи у Сингапуру.

Акције његове компаније порасле су са избијањем епидемије корона вируса у централној кинеској провинцији Хубеј.

Наруџбине за наше производе нагло су порасле у марту, навела је компанија у одговру листу и додала да су примили наруџбине из 100 земаља за медицинске уређаје у борби против корона вируса.

Компанија је навела да је примила наруџбину за око 10.000 респиратора само од Италије, одбијајући да изнесе колика је цена једног уређаја.

За разлику од производње медицинских маски, за производњу респиратора потребна висока технолошка специјализација, те њихова компанија тренутно прима на стотине понуда инвеститора, наводе из "Шензхен Миндреј Био-Медикал Електроникса".

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести