Протест Демократског фронта испред Скупштине Црне Горе: Набавићемо жуте прслуке

ПОДГОРИЦА: Присталице црногорског опозиционог Демократског фронта и други грађани синоћ су на протесту испред Скупштине Црне Горе у Подгорици затражили "ослобађање невино утамниченог и отетог" посланика Небојше Медојевића, и Милана Кнежевића, који је "пуким случајем избегао Небојшин усуд".
podgorica, pixabay
Фото: pixabay.com

Лидер ДФ-а Андрија Мандић најавио је свакодневна окупљања од 18 до 20 часова и поручио да ће демонстранти "набавити и жуте прслуке", попут учесника протеста у Паризу.

Сајт ин4с.нет наводи да је међу окупљенима била и мајка Милана Кнежевића.

Наводи се да је окупљенима Мандић рекао да је "позвао народ на окупљање како би највећи део Црне Горе довели до спознаје срамног чина црногорских квазиинституција" и додао да је "отпочета бескомпромисна борба која мора довести до ослобођења Црне Горе".

"То ослобођење мора почети ослобађањем невино утамниченог и отетог посланика Небојше Медојевића, и Милана Кнежевића, који је пуким случајем избегао Небојшин усуд. До сада смо покушавали да пронађемо заједнички језик с оном другом Црном Гором, која није слободна, која је у канџама мафије - наравно, без успеха. Зато смо и позвали грађане, како би снагом наше идеје, бројности, снагом сваког слободног грађанина победили ово чудо које нас је задесило. Радујем се што нас је данас више него јуче, и мање него што ће нас бити сутра", рекао је Мандић.

Он је навео да "ДФ није усамљен у овој борби" и да "у данима који долазе очекује још већу подршку свих учесника друштвено-политичког живота Црне Горе".

"Хвала колегама посланицима Уједињене Црне Горе, који су била са нама вечерас. Позвали смо све колеге политичаре, и све НВО, и покушаћемо да објединимо све који су жељни да промене овакво стање. Верујем да ћемо, колико сутра, имати и озвучење и довољан број људи да блокирамо ову саобраћајницу. Радићемо координисано, набавићемо и жуте прслуке. Покушаћемо да овај мали град учинимо великим, попут Париза данас", рекао је Мандић.

Наводи се да су окупљени на кратко блокирали саобраћај.

"Још једном позивамо властодршце, мафију која стоји иза режима, и јадне и жалосне судије који слушају мафију - дозовите се памети, не провоцирајте сукобе међу браћом", поручио је Мандић.

Апелациони суд Црне Горе одбио је жалбе Медојевића и Кнежевића и потврдио одлуку Вишег суда о одређивању притвора до два месеца.

Кнежевић, који се налази у згради Скупштине Црне Горе, раније је поручио да неће добровољно отићи у затвор у Спуж, већ да само могу "на силу да га одведу".

Медојевић је кажњен са још два месеца затвора, јер је одбио да сведочи у предмету који је формиран поводом његових ранијих изјава да је главни специјални тужилац Миливоје Катнић учествовао у ратном злочину на територији Цавтата током 1991. и 1992. године. 

EUR/RSD 117.2760
Најновије вести