Путин: Дан победе понос и део наше душе

МОСКВА: Поводом 75. годишњице победе Совјетске армије и народа над нацистичком Немачком, руски председник Владимир Путин положио је цвеће поред споменика Вечне ватре, у подножју бедема Кремља, честитао празник руском народу и ратним ветеранима и поручио да је Дан победе део душе руског народа.
putin, tanjug ap
Фото: Tanjug (AP Photo/Alexander Zemlianichenko, Pool, File)

Путин је рекао да ће 9. мај бити прослављен у целој Русији на достојан начин и с поштовањем према онима који су пропатили и поднели највеће жртве за велику победу.

Духовни, морални значај Дана победе и даље је неизмерно велики, а наш однос према њему је светиња. То је наше сећање, то је наш понос, историја наше земље, историја сваке руске породице и део наше душе који су нам поклонили наше мајке и очеви, наше деке и баке, рекао је руски председник, преноси портал Спутник.

Он је одао признање "великом, пожртвованом подвигу совјетског народа", људима различитих националности који су као један, раме уз раме водили битку на фронту и у позадини.

Време је беспомоћно пред таквим јунаштвом, јединством, достојанством и челичном снагом духа. Зато овде, уз зидине Кремља, гори вечна ватра која нас подсећа на хероје погинуле у Другом светском рату. Овде лежи Незнани јунак и дошли смо да се поклоним пред њим и свим браниоцима отаџбине. Знамо и чврсто верујемо да смо непобедиви када смо заједно, рекао је председник Путин.

EUR/RSD 117.5723
Најновије вести