Путин: Нема говора о додатној мобилизацији

МОСКВА: Председник Русије Владимир Путин изјавио је да нема говора о додатној мобилизацији у Русији, те да је могућа само ротација војника који су већ регрутовани у оквиру делимичне мобилизације.
putin
Фото: Tanjug (Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

„Већ сам рекао - у оквиру делимичне мобилизације позвано је 300.000. Од којих је 150.000 у групацијама, а од њих је само половина, односно нешто више од 77.000 у борбеним јединицама“, подсетио је Путин.

Додао је да је преостала половина мобилисаних на другој или трећој линији, заправо имају улогу територијалних снага, или су на додатној обуци, пренео је Спутњик.

„Преосталих 150.000 уопште није у формацијама. Ти момци су на полигонима и центрима за обуку. То се сматра борбеном резервом – половина свих мобилисаних. Према томе, тренутно нема никаквог говора о додатној мобилизацији“, саопштио је Путин.

Говорећи о могућој ротацији међу мобилисанима, руски председник је истакао да се о томе заиста разговарало.

„Мораћемо да пратимо ситуацију, њен развој. Можда ће се неке јединице у зони специјалне операције мењати другима. Министарство одбране и Генералштаб то анализирају, они ће донети одлуку“, казао је Путин.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести