Путин: Русија има чиме да одговори онима који јој прете

ВОЛГОГРАД: Русија има чиме да одговори онима који јој прете, рекао је данас руски председник Владимир Путин током говора на свечаности посвећеној 80. годишњици Стаљинградске битке.
r
Фото: Youtube Printscreen

Путин је истакао да "нацизам у модерном облику" представља опасност за земљу.

"Сада, нажалост, видимо да идеологија нацизма, већ у свом модерном облику, у својој модерној манифестацији, поново ствара директне претње безбедности наше земље. Поново смо принуђени да одбијемо агресију колективног Запада", рекао је Путин, преноси РИА Новости.

Он је рекао да Москва не жели да шаље своје тенкове на границе западних земаља, али да има чиме да одговори и да се тај одговор не би завршио на борбеним оклопним возилима.

"Требало би да схвате ово", поручио је Путин. Претходно, Путин је обишао меморијални комплекс на Мамајевом Кургану у Волгограду и положио венац у Дворани војне славе, а затим је минутом ћутања одао почаст совјетским војницима погинулим током Стаљинградске битке. Стаљинградска битка против нациста је трајала од 17. јула 1942. до 2. фебруара 1943. године.

Одвијала се на подручју од око 100.000 квадратних километара, а више од 2,1 милиона људи на обе стране учествовало је у борбама у различитим фазама битке. Пораз нацистичких трупа у Стаљинградској бици сматра се прекретницом Другог светског рата.

EUR/RSD 117.2781
Најновије вести