Путинова честитка: Тешка година је иза нас

МОСКВА: Одлазећа година била је тешка за све нас, терет из претходних месеци као да је трајао годинама, изјавио је данас председник Русије Владимир Путин у новогодишњој поруци.
putin
Фото: Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Становници полуострва Камчатка су први у Русији дочекали 2021. годину и Путин се прво обратио њима (на Камчатки је временска зона 11 сати испред средњоевропске).

"Драги грађани Русије, драги пријатељи! Ушли сте у 2021. годину. Када смо пре годину дана улазили у 2020. годину, радовали смо се и веровали у бољитак. Нико није могао да предвити шта ће се десити. Из ове перспективе, одлазећа година је била јако тешка за све нас. Донела нам је бригу, велике материјалне проблеме и бригу. Неки су изгубили најдраже особе, њима је било најтеже", поручио је Путин, преноси ТАС С.

Он је додао да је 2020. била година у којој су превазиђене несугласице и сујете, показале се неки од најбољих људских и професионалних квалитета, подигла свест колико је важно имати искрене, праве односе међу људима.

"Прошли смо кроз годину достојанствено, на начин који је ујединио људе. То су људи који поштују традиције својих предака. Те вредности, као што су храброст, саосећање и милост, живе и даље у нашем карактеру и деловању", истакао је Путин.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести