Разишли се грађани који су протестовали испред скупштине Црне Горе

ПОДГОРИЦА: Грађани који су данас протестовали испред Скупштине Црне Горе након поновног усвајања измена Закона о председнику републике, разишли су се вечерас око 20 часова.
1
Фото: Танјуг/АП Фото/Ристо Божовић

Учесници протеста су звиждуцима испратили усвајање закона, а након тога су ка згради скупштине, коју су обезбеђивале јаке полицијске снаге, полетеле каменице и флаше, преноси РТЦГ.

Каменицом је разбијено стакло на улазним вратима скупштине, а из безбедносних разлога, светло у згради је угашено. Портал Вјести онлајн је пренео саопштење полиције у којем се наводи да је један број окупљених демонстраната маскираних фантомкама уклонио део заштитне ограде испред зграде скупштине, а потом напао припаднике полиције каменицама, флашама, пиротехничким и експлозивним средствима и сузавцем.

Учесник протеста Предрага Вушуровића, активиста и некадашњи председники омладине Либералног савеза Црне Горе, поручио је да ће од сутра бити све градови у Црној Гори и оценио да је данашњим гласањем дефинитивно потврђена издања Црне Горе. Издаја по дубини и до корена, а на то одговор може да буде само блокада“, рекао је Вушуровић

EUR/RSD 117.3378
Најновије вести