Рекордни пораст новозаражених у Јапану

ТОКИО: У Јапану је данас регистровано 1.634 нових случајева коронавируса, што је рекордан број новозаражених у једном дану, објавила је телевизија НХК.
japan tokio
Фото: pixabay.com

Јапан полако ублажава рестриктивне мере како би подстакао привреду погођену пандемијом корона вируса, промовишући домаћи туризам и припремајући се за Олимпијаду у Токију одложену за следећу годину, преноси Ројтерс.

Ипак, јапанско лекарско удружење упозорило је да земљи прети трећи талас коронавируса.

Забрињавајући пораст броја самоубиства током пандемије

ТОКИО: Број самоубистава у Јапану у октобру је порастао четврти месец за редом на највиши ниво у последњих пет година, показују најновији подаци.

Упућени тврде да је такав негативан тренд изазван пре свега економским последицама пандемије корона вируса, нарочито на жене.

Према прелиминарним подацима полиције, укупан број самоубистава у октобру је био 2.153, што је за више 300 него у септембру и највиши месечни биланс од маја 2015. године, преноси "Џепен тајмс".

Све до јула, стопа самоубистава стално је била у опадању, али је почела да расте како су почеле да се осећају економске последице пандемије.

Жене које у мањем проценту имају стално запослење, несразмерно више су погођене губитком посла у односу на мушкарце због чега је приметан повећан број самоубиства у тој популацији него раније.

EUR/RSD 117.5810
Најновије вести