РС: У акцији Пирамида, ухапшено 18 особа 

БАЊАЛУКА: Полиција Републике Српске спровела је данас акцију сузбијања производње и продаје дроге, Пирамида, у којој је ухапшено 18 особа. 
Policija Republike Srpske Foto: Tanjug/T.Valič
Фото: Tanjug

Директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум је на ванредној конференцији за новинаре рекао да је акција изведена на подручју полицијских управа Бањалука, Приједор и Источно Сарајево, док је Агенција за истраге и заштиту (Сипа) БиХ асистирала на подручју Санског Моста и Високог.

"Извршена су укупно 23 претреса на овим локацијама. У акцији, коју води Управа за организовани и тешки криминалитет заједно са полицијским управама и Сипом, одузето је 95 грама хериона, 1.425 грама марихуане, 23 грама кокаина и 32 грама спида", рекао је Ћулум новинарима у Бањалуци.Он је додао да су сва ухапшена лица од раније позната полицији, те да ће у наредних 24 часа бити предата Окружном тужилаштву у Бањалуци.

Начелник Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске Дарко Илић нагласио је да је акција почела у априлу на подручју Бањалуке с циљем доказивања кривичних дела производња и промет опојних дрога, где дистрибуција иде од дилера до зависника."Базирали смо се на улично диловање, не правећи акције одузимања веће количине дроге. У протеклих шест мјесеци имали смо 20 документованих примопредаја између продавца и зависника", навео је Илић.

Он је додао да је дрога у Бањалуку стизала са подручја Сарајева и Санског Моста."Очекујемо да ће за већи број лица Окружно тужилаштво одредити меру притвора, што би са лицима која се већ налазе у притвору након акције `Петрићевац` био знатан број оних који су на улици директно вршили дистрибуцију дроге", рекао је Илић.Он је најавио да ће у наредном периоду активности бити усмерене на то да буде отежана доступност дроге на улицама Српске.Девет ухапшених је из Бањалуке, пренела је РТРС.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести