РТЦГ објавила снимак, протестанти пуцали на полицију

ПОДГОРИЦА: Црногорске власти још анализира немире на Цетињу против устоличења митрополита црногорско-приморског Јоаникија, којима су се у једном тренутку придружили функционери и лидер ДПС и председник државе Мило Ђукановић, а Радио Телевизија Црне Горе (РТЦГ) данас ексклузивно објављује аудио снимак на којем се чују пуцњи на барикади постављеној на Белведеру, главном путу од Подгорице до Цетиња.
cetinjski manastir
Фото: pixabay.com

На снимку се чује комуникација шефа Центра безбедности Подгорица, Горана Јокића, који преко радио везе упозорава припаднике полиције да се чују рафали на барикади на Белведеру и говори им да приступе процедури заштите у ситуацијама када се на њих отвара ватра.

До овог снимка, РТЦГ је дошла трагом информације да је на Белведеру било употребе ватреног оружја од грађана који су се противили устоличењу митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру.

Овај снимак у поседу је Управе полиције и биће предмет истраге.

РТЦГ сазнаје да полиција ради на идентификацији особа које су пуцале током полицијске акције 5. септембра.

Дио грађана, који се противио устоличењу Јоаникија у Цетињском манастиру, је 4. септембра формирао барикаду на Белведеру, на путу Подгорица-Цетиње. Прилазе Престоници, из правца Подгорице и Будве, окупљени су блокирали како би онемогућили долазак патријарха Порфирија и свештенства СПЦ у Престоницу.

Aleks
09.09.2021 • 11:58
Zato ne idemo tamo daleko. Dalji su nam nego Grčka.
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести