Русија извела оружани антисателитски тест?

ВАШИНГТОН: Америчка војска саопштила је данас да је упозната је са догађајем у којем се створило поље ситних комада у свемиру, а један званичник је изјавио да је деловало да је Русија извела оружани антисателитски (АСАТ) тест.
с
Фото: Pixabay.com

Експерти кажу да антисателитско оружје које разбија мете у комаде представља претњу, јер ствара облак ситних делова који могу да се сударе са осталим објектима у орбити, што може да створи ланчану реакцију и усмери "пројектиле" ка Земљи.

"Активно радимо да утврдимо то поље ситних комада и настојаћемо да све нације које учествују у свемирским пројектима добију информације како би маневрисали сателитима, уколико буде неопходно", навела је Америчка свемирска команда, преноси Ројтерс.

Неименовани амерички званичник рекао је да иницијални извештаји показују да је Русија извела АСАТ тест за викенд.

Руска војска и министарство одбране, како наводи Ројтерс, нису били одмах доступни за коментар.

САД су извеле први антисателитски оружани тест 1959. године, када је било мало сателита.

Прошлог априла, Русија је извела још један антисателитски ракетни тест, а Индија је 2019. оборила један од својих сателита ракетом земља-свемир.

Luciferijanstvo
16.11.2021 • 13:35
Zaista, zaista vam kazem - da su prkobarci okupirani mislima kako da pospese bolji zivot na ovoj nasoj planeti tako sto optuzuju Rusiju za prvo testiranje obaranja satelita, kojih ce biti vise nego zvezda na nebu, za koju deceniju, ako i sada vec nije dostignuto izjednacenje, zahvaljujuci, prvenstveno, ovoj Amargedonskoj odbrani pomenutih "dobrocinitelja" ostalih naroda na Zemlji. Kakvo licemerje? Kakva beskrupuloznost? Kakva drskost? Sve je moguce, u svetu svakakvih perverznosti, od njih.
Luciferijanstvo
16.11.2021 • 13:45
Zar su ljudi postali toliko prljavi, kako u mislima tako i u svojim iskazima,, da im je cistija zadnjica od obraza. Zapravo, obrazi im sluze samo za pustanje brada kako se ne bi videla naslaga prljavstine na njima. Prekobaracki "samilosnici" zemaljskog sara, toliko brinu o njemu da su PRVI upotrebili sokocala za unistavanje satelita kada ih je bilo nekoliko 1959. godine, a koliko ih imaju do sada, to, verujem, ni sami ne znaju, a tek tih savremenih sokocala za njihovo unistenje?!
Luciferijanstvo
16.11.2021 • 13:53
kritika upucena Rusiji za prvo sokocalo za unistavanje satelita koji su toliko prekrili nebeski svod, da se mogu videti svakog dana i svake noci, u svakom vremenskom razdoblju, da su zamenili zvezde, pa umesto njih sijaju na nebu. A onda se pitamo - odakle nam sve novije i novije bolestine i virusi? Zar nije jasni i malom detetu da vise, skoro, ne postoji vedro nebo i pojavljivanje sjajnih zvezda, vec su ih zamenili sateliti, koji kontrolisu svako kretanje na zemlji, vodi ili vazduhu.
Luciferijanstvo
16.11.2021 • 13:59
Prekobarci su racunali da sva pomenuta kontrola pripada samo njima i da vise niko nema pravo da kontrolise ovu nasu, odavno, izmucenu i ojadjenu planetu, koju nazvasmo Zemlja. Ipak su polako shvatili, kao sto su to raniji svetski mocnici, da postoje i drugi narodi u kojima se razvija tehnicko - tehnoloski napredak, i da svi naucnici ne mogu biti kupljeni, kidnapovani ili nekom drugom prisilom primorani da rade za njih. Ma koliko se oni menjali, menja se i ostatak sveta, u svim domenima.
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести