САД: Самоубиство девојчице - није издржала стрес због короне

МАЈАМИ: Тинејџерка из Калифорније извршила је самоубиство, како се претпоставља због тога што није могла да се избори са стресом у самоизолацији, уведеној да би се спречило ширења епидемије корона вируса, који је само у САД однео 21.690 живота.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Јо Смит, стара 15 година, пронађена је обешена у стану у Стоктону, а како међи наводе, самоубиство је извршила због накупљеног стреса услед епидемије Ковида-19 и наредбе да сви морају да буду у кући.

Амерички медиј, па и Њујорк Пост, упозоравају родитеље да морају да обрате више пажње на децу како се сличне трагедије не би дешавале.

Медији наводе да је девојчицина мајка, Данијела Хунт, са којом је Јо живела, рекла да није нашла опроштајно писмо.

Данијела је казала да је радила све што је било у њеној моћи као родитеља и да зато је данас позвала све мајке и очеве да застану и посвете више пажње својој деци у овако екстремним временима.

Девојчица је била добар ученики и спортиста, а њен тренер Бил Флечер написао је Фејсбуку да та смрт треба да подстакне родитеље да комуницирају са децом о пандемији и коронавирусу.

Молим родитеље да не претпостављају да њихова деца могу лако да се носе са том кризом и да олако претпостављају да су добро, рекао је Флечер.

Он је навео да не може да замисли кроз шта је прошла Јо и указао да је њена самохрана мајка имала приватни угоститељски посао, радила је по наружбини, што у овим временима није могло да буде довољно.

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести